Batátové halušky s vegan slaninkou

Prázdna misa ostala = také boli dobré! 😋


Potrebujete:
Halušky:
2 stredné batáty
Špaldovú hladkú múku
Soľ, korenie
Bryndza:
2 údené tofu
200ml bieleho jogurtu sójového
1 čl sušeného cesnaku
1 čl horčice
Soľ podľa chuti

Vegánska slanina:
Slaninu som si objednala, nakrájala na malé kocky. A opiekla na oleji s jednou menšou cibuľkou tiež na jemno. Dokorenila podľa chuti.

Postup:
Cesto na halušky- zemiaky uvaríme do mäkka roztlačíme a postupne primiešavame múku. Poviem pravdu že som múku presne nedávala, ale naozaj odhadom podľa cesta ako spolupracuje. Ale cca hrnček a pol. Dosolím podľa chuti. Halušky som robila cez haluškáreň, do vriacej osolenej vody a varila max 5 minút.
Zmesku na bryndzu vytvoríme tak že všetko spolu zmiešame a rozmixujeme do hladka.

Primiešame k horúcim haluškám a podávame s cibuľkou.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre

Napíšte komentár