Cuketovo-kurkumové krémové rizoto

Leto je plné farieb a aj rýchlych receptov. Tento recept vznikol neplánovane, vlastne ako väčšina mojich receptov. Ale chutí fantasticky. Toto sú ingrediencie na 6 porcií.

  • Ingrediencie:
  • 2 hrnčeky ryže
  • 4 malé cukety
  • 2 mrkvy
  • Zeleninový vývar 1L (použila som BIO zeleninový bujón)
  • 1/2 PL kurkumy
  • 4 PL lahôdkového droždia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka cíceru (prípadne si cícer uvarte)
  • 1 PL tahini pasty
  • 2 údené tofu
  • Sójová omáčka
  • Vegánsky syr na strúhanie
  • Soľ na dochutenie
  • Hrsť čerstvých lístkov bazalky
  • 2 dc sójového mlieka

Postup:

RIZOTO: Cuketu si umyjeme a nakrájame na malé koliečka. Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Na panvicu si pridáme olivový olej a tiež cuketu s mrkvou. Necháme dusiť 10 minút. Posypeme trošku soľou a necháme dusiť. Ryžu si premyjeme pod vodou a pridáme ju k zelenine. Premiešame a prilejeme zeleninový vývar. Znovu poriadne premiešame, dáme pokrievku a varíme na jemnom ohni cca 15 minút, kým ryža nezmäkne. Keby sa náhodou voda rýchlo vyparila, kľudne môžete priliať ešte vodu. Konzistencia rizota má byť krémová, čiže nerobíme ho úplne do sucha. Na úplný záver do rizota primiešame droždie, kurkumy, pretlačené cesnaky a dochutíme soľou. Na úplný záver tiež primiešame lístky bazalky.

HUMUS A OPEKANÉ TOFU: Cícer, tahiny pastu, 2 dc sójového mlieka, soľ, trošku kurkumy pridáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Tofu nakrájame na kocky. Na panvicu pridáme trošku olivového oleja a pokvapkáme sójovou omáčkou. Opekáme cca 7 minút.

Dobrú chuť!

Simi

https://www.instagram.com/simikosova/

Žiadne komentáre

Napíšte komentár