Grilované šampióny so zeleninovým šalátom s quinoou a figovým čatní

Viac na Instagrame: https://www.instagram.com/simikosova/

Na mojich sociálnych sieťach ste mohli zachytiť, že sme si pre Vás so Svetom bedničiek pripravili novú spoluprácu v rámci zdravého varenia. Je leto a leto ponúka množstvo zdravej zeleniny, ovocia a aj byliniek. Za tie roky čo spolupracujem so Svetom bedničiek sa vždy teším čo chutné uvarím/e. Ono to aj inak vonia a chutí – keď je zelenina, či ovocie domáce. No a presne pri takejto príležitosti vznikol aj dnešný recept. Hrá farbami, hrá letom. Je veľmi chutný a zdravý zároveň. Veď posúďte sami.

Grilované šampióny so zeleninovým šalátom s quinoou a figovým čatní

  • Čo budeme potrebovať:
  • 4 ks portobello šampiónov
  • 150g quinoa
  • 10 ks cherry paradajky
  • 2 ks avokádo
  • 1 ks pak choi kapusta
  • 4ks šalotka
  • 1 ks cuketka malá
  • Mangolt listy (cca 5)
  • Friseé šalát
  • 3 ks mrkva
  • Olivový olej
  • Figové čatní
  • Ratatouile korenie
  • Cesnak
  • Kari korenie
  • (Suroviny na tento recept si viete objednať na stránke www.svetbedniciek.sk)

Postup:

Quinou si uvaríte podľa návodu. Šalotku si nakrájame na jemno, cuketku na drobné kocky, pak choi kapustu tiež a cherry paradajky na polovičky. Na panvicu pridáme olivový olej a tiež šalotku, cuketu, pak choi a cherry. Pokvapkáme sójovou omáčkou a pretlačíme 2 strúčiky cesnaku. Všetky spolu na jemnom plameni podusíme cca 1O minút. Cherry a cuketa pustia šťavu.

Zatiaľ si očistíme šampióny. Šampióny som iba posolila a dala piecť na 180 stupňov. Do misy si nakrájame na jemno zvyšné suroviny do šalátu – mangolt, friseé šalát, 1 avokádo (na malé kocky), mrkvu nastrúhame na hrubo. Zľahka posolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Keď je zelenina na panvici podusená, dochutíme ju sójovou omáčkou, kari korením a ratatouile korením. Na záver všetko spolu zmiešame. Podávame s grilovanými šampiónmi a avokádom, ktoré som „naplnila“ figovým čatní. My sme si ešte doma na šampióny nastrúhali vegánsky chedar syr.

Prípadne si viem k tomuto receptu, predstaviť ešte aj opečenú hrianku potretú s cesnakom.

U nás doma sme si na tomto jedle veľmi pochutili.

Suroviny na tento recept zabezpečil Svet bedničiek.

Žiadne komentáre

Napíšte komentár