Lahôdkové smotanové fussili

Leto je plné farieb – zeleniny a ovocia, byliniek. V lete si užívam toto rýchle varenie. Nazvala by som ho 30 minútové. Keď si odbiehate zo záhrady alebo krájate melón k bazénu. Presne tak vznikol aj dnešný recept. Skvelé je, že je bezlepkový a vegánsky.

  • Suroviny na recept/6 porcií:
  • Balenie bezlepkových fussíl
  • 1 paradajkový pretlak
  • 1 sójová smotana
  • 1 plechovka cíceru
  • 1 údené tofu
  • 1 pretlačený cesnak
  • Brokolica
  • 5 PL lahôdkového droždia
  • Soľ
  • Kurkuma (používam indickú – je silnejšia a výraznejšia.)
  • Olivový olej
  • Čerstvé bylinky (ja som použila Magi)

Postup:

Na olivovom oleji si zľahka osmahneme tofu a cícer. Pridáme cca kávovú lyžičku kurkumu. Následne zalejeme zmes pretlakom a sójovou smotanou. Do tejto zmesy pridám cca polku balíčka mrazenej brokolice a následne všetky ingrediencie okrem byliniek. Nechám spolu bublať na miernom plameni 10 minút. Cestoviny uvarím podľa návodu. Podávame s čerstvými bylinkami.

Lahôdkové droždie je nielen veľmi zdravé, ale zároveň dodá skvelú chuť pokrmom do ktorých ho dávate. Želám Vám dobrú chuť!

Simi

https://www.instagram.com/simikosova/

Žiadne komentáre

Napíšte komentár