Malo to byť „čili sin carne“

Ahojte.

Ako ste sa už mohli dozvedieť z nadpisu, tento recept mal vyzerať úplne inak. Ale keďže nastali nejaké technické problémy (napr. mi doma zjedli kukuricu, čo mala ísť do receptu 🙂 ), tak som bola nútená vymyslieť niečo iné. A ono to vo svojej podstate, chutí ešte lepšie. O tom je život. 🙂

Čo budete potrebovať:

1 plechovku cíceru

1 plechovku červenej šošovice

1 paradajkový pretlak

2 strúčiky cesnaku

Lečo (použila som naše domáce)

Tempeh údený

2 veľké batáty

1 stredná cibuľa

1 ryžová smotana

Kukurica (ostalo mi ešte trošičku, tak som ju pridala do receptu ale môžete vynechať)

1 čl kurkumy, Himalájska soľ, Olivový olej, Sušená bazalka

Postup:

Musím v úvode poznamenať, že tento recept máte komplet hotový do 30 minút. Najdlhšie sa budú robiť batáty, preto nimi aj začneme. Batáty som si poriadne umyla v horúcej vode. Nechala som ich v šupke (tá je tiež veľmi zdravá) a nakrájala na také malé hrubšie hranolky. Plech som si vystlala papierom na pečenie, pridala batáty, jemne posolila, pokvapkala olivovým olejom a posypala bazalkou. Nechala som piecť na 200 stupňoch cca 25 minút.

Cibuľku som si nakrájala na jemno. Na olivovom oleji som ju zľahka podusila. Pridala som k nej scedený cícer, kukuricu a fazuľku. Posypala som kurkumou a trošku posolila. Nechala som dusiť 5 minút. Následne som túto zmes preliala paradajkovým pretlakom a ryžovou smotanou. No a na úplný záver som do tejto zmesy vyliala jeden pohár nášho domáceho leča – je trošku pikatnejšie, takže ešte pred tým som odobrala Matilde. Dochutíme to ešte soľou a pridáme 2 strúčiky cesnaku. Hotovo!

Pri servírovaní som si ešte nakrájala tempeh, ktorý som neopekala – ale vy tak samozrejme urobiť môžte. Bolo to naozaj veľmi dobré! Kombinácia chutí sladkých zemiakov, jemne pikantnej zmesy a údeného tempehu – no nič musíte len skúsiť! 🙂

Sledujte aj môj Instagram:

https://www.instagram.com/simikosova/

Žiadne komentáre

Napíšte komentár