NE/Vajíčková omeleta s ryžou a červeným šalátom

Priatelia, tak toto bola naozaj „mňamka“. Nič som neplánovala, ingrediencie našla doma a vznikol z toho takýto skvelý recept.

Potrebné suroviny na recept na 3 porcie: 

100 g Hrašky
1/2 údeného tofu
1/2 plechovky cíceru
1/2 ČL kurkumy
1 ČL čiernej soli
1 ČL majoránky
Ryža
1/2 malej hlavičky červenej kapusty
2 cvikle
1 mrkva
1/2 sójovej tatárky
Soľ, korenie

Postup:
V miske najprv pripravíme hrašku. Hrašku zmiešame s vodou tak aby vzniklo také hustejšie cesto na palacinky. Následne do hrašky pridáme na jemno nakrájané tofu a cícer v celku. Poriadne premiešame a dochutíme kurkumou, soľou a majoránkou. Opekáme na suchej panvici a jemnom plameni, z každej strany 5 minút.

Ryžu som varila skôr tak ako doplnok, nakoľko Matilda ryžu veľmi ľúbi. Množstvo záleží na Vás.

No a šalát je skvelý aj sám o sebe. Nastrúhala som si najemno kapustu. Cviklu nastrúhala nahrubo a mrkvu tiež. Primiešala som ku zelenine nakoniec sújovú tatárku, dochutila soľou a korením.

Pri servírovaní som som navrch placky nastrúhala ešte vegánsky syr. Nezostávalo mi vela času na aranžovanie jedla, lebo Matilda ma akurát nutne potrebovala (však to poznáte), ale chutí to skvostne.

Prajeme Vám dobrú chuť!


					
Žiadne komentáre

Napíšte komentár